غذاهای مکزیکی بازتاب خصوصیات منحصر به فرد مردم مکزیک است. در قلب مکزیکی ها روحیه گرم و متواضع و در عین حال رام نشدنی ای نهفته است که به خوبی در غذاهای مکزیکی خودنمایی می کند. غذای مکزیکی به تنوع در ترکیب مزه ها، تزئینات رنگارنگ و گوناگونی مواد اولیه و چاشنی ها معروف است. بسیاری فکر می کنند که غذاهای مکزیکی بسیار تند و پر ادویه هستند. البته بعضی از غذاهای مکزیکی بسیار تند و پر ادویه هستند. البته بعضی از غذاهای مکزیکی واقعاً تند هستند و امتحان آنها دل شیر می خواهد اما اغلب غذاهای مکزیکی طعم تند ملایم را در آمیزش با اندکی چاشنی زیره و ترشی لیمو مانند ارائه می کنند. بیشتر ایرانی ها غذای مکزیکی را می پسندند چون سبک آشپزی امروزی مکزیک تا حدی متاثر از شیوه آشپزی در خاورمیانه و اسپانیا شده است و به ذائقه مردم ایران زمین نزدیک است. اما نوع غذاهای مکزیکی و شیوه طبخ آنها از هر منطقه تا منطقه دیگر متغیر است. جغرافیای محل، تفاوت های قومیتی و آب و هوای هر منطقه بر تنوع غذای مکزیکی تأثیر می گذارند. در شمال مکزیک گوشت گاو، بز و شترمرغ بیشتر استفاده می شود، این در حالی است که سبزیجات تند و انواع لوبیا و گوشت مرغ و ماکیان اجزای اصلی غذاهای جنوب مکزی را تشکیل می دهند. البته در سال های اخیر غذاهای ملل مختلف روی آشپزی مکزیکی ها بسیار اثر گذار بوده تا حدی که آنها غذای ژاپنی معروف، ��سوشی�� را با سس تمبرهندی یا انبه می خورند و به آن فلفل تند هم می افزایند! از آووکادو تا ... اجزای اصلی آشپزی مکزیکی بسیار متنوع هستند برای مثال آووکادو و برگ های آووکادو از پر مصرف ترین اقلام مصرفی در آشپزخانه مکزیکی ها است. مکزیکی ها از برگ های خشک پودر شده آووکادو به عنوان ادویه خوشبو استفاده می کنند خود آووکادوی رسیده را در انواع سس ها، سوپ ها و سالاد ها مصرف می کنند. کاکتوس یا نوپال هم از دیر باز در غذاهای مکزیکی کاربرد داشته است. بافت و طعم کاکتوس بسیار شبیه به بامیه است و پس از پخت کامل، شیره لزجی از آن خارج می شود که در لعاب دادن به خوراک های آبدار بسیار مؤثر است. اما یکی از شناخته ترین و محبوب ترین مهمان های همیشگی در آشپزخانه مکزیکی فلفل چیلی است. چیلی که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک، کوبیده و یا پودر شده درغذاهای مکزیکی به کار می رود، همان ادویه ای است که مزه تند اما لطیف فلفل در غذاهای مکزیکی را به وجود می آورد. گشنیز هم از پدیده های آشپزخانه مکزیکی است که تقریباً در بیشترغذاها مورد استفاده قرار می گیرد. البته این سبزی اصالتاً مکزیکی نیست و اسپانیاهایی ها در زمان تسخیر مکزیک این سبزی را به آشپزی مکزیکی هدیه دادند اما الان تقریباً غذای مکزیکی ای را نمی بینید که حتی برای تزئین هم که شده از گشنیز استفاده نکند. یکی از سبزیجات خاص منطقه مکزیک توماتییو است. این میوه سبز رنگ و کمی ترش بیشتر در تهیه سس ها استفاده می شود. توماتییو پوست نازکی دارد که پیش از استفاده باید کنده شود. گرچه رسیده توماتییو زردرنگ است امامکزیکی ها برای استفاده بیشتر از ترشی این سبزی آن را نیمه رسیده و گاهی کال می کنند. ترشی توماتییو گاهی آنچنان زیاد است که باید آن را به همراه شکر مصرف کرد. در مکزیک بیشتر تورتیاها و نیز تامالی ها با خمیر ماسا تهیه می شود. این خمیر در واقع از ذرات و چربی حیوانی تهیه می شود. هرچند درجایی که دسترسی به ماسا نباشد می توان از آرد ذرت برای تهیه خمیر تامالی و تورتیا استفاده کرد اما طعم ماسای واقعی چیز دیگری است. از معروف ترین غذاهای مکزیکی می توان تورتیا را که نام مردم عادی مکزیک است و از خمیر ماسایا آرد ذرت تهیه می شود، نام برد. پس از تورتیا، انواع لوبیاهای پخته و سرخ شده جایگاه ثابتی در غذای روزمره مکزیکی دارد. مکزیکی ها همیشه از فلفل چیلی در غذاهایشان استفاده می کنند. البته فلفل چیلی چندین نوع مختلف دارد. اصولاً هرچه چیلی بزرگ تر باشد شیرین تر است. مثلاً فلفل پوبلانو که بسیار بزرگ است، آنقدر شیرین و خوش خوراک است که با آن دلمه می پزند اما فلفل ریز و بسیار تند هابانرو را اگر نزدیک زبانتان هم بکنند آتش می گیرید. گوآکامولی و سالسا هم دو تا از معروف ترین سس های مکزیکی هستند. پایه گوآکامولی که معمولاً به صورت تازه درست شده و همان موقع در کنار یک بشقاب بزرگ چیپس تورتیا سرو می شود، آووکادو است اما سس سالسا را با غذا می خورند. انواع گوجه رنگارنگ و فلفل چیلی و پیاز و گشنیز مواد اصلی تشکیل دهنده سالسا هستند. مواظب سالسای هابانرو باشید که با چیلی هابانرو درست می شود. این سس به حدی تند است که تنها چند قطره از آن می تواند کل غذای شما را تند و زبان سوز کند. پیش غذاهای مکزیکی چیپس و گوشت گوشت : چرخ کرده ۱۵۰ گرم چیپس : یک بسته فلفل دلمه ای : نصف یه فلفل دلمه ای کوچک کدو خورشتی : نصف یه کدوی متوسط لوبیا قرمز پخته شده : ۳ قاشق غذا خوری سیر : یه حبه پیاز : یک عدد کوچک نمک فلفل ادویه : به مقدار کافی آب گوشت یا مرغ : ۳ قاشق غذا خوری سس گوجه فرنگی یا مایونز : به مقدار لازم پنیر پاپریکا یا گودا ۲ عدد پیش غذا فلفلی مواد لازم براي 4 نفر : فلفلي کبابي شيرين : 8 عدد روغن مايع : يک قاشق غذا خوري تخم مرغ زده شده :2 عدد اورگانو : يک قاشق سوپخوري پودر سير : يک قاشق چايخوري خرده نان ( آرد سوخاري درشت ) :3 پيمانه پنير گودا : 200 گرم ( 8 تکه باريک انگشتي ) آرد سفيد : يک دوم پيمانه نمک و فلفل : به ميزان لازم روغن : براي سرخ کرد ن طرز تهيه : فلفل ها را به روغن مايع آغشته کرده و روي گريل کباب کنيد. وقتي کباب و پوست آن سياه رنگ شد تخم هايش را در آورده و پوست سياه آن را به آرامي جدا کرده، دم آن را هم بگيريد. پنيرها را به صورت انگشتي و باريک برش زده و داخل هر فلفل يک قطعه پنير فرو کنيد . تخم مرغ، اورگانو و پودر سير را با هم مخلوط کرده، پودر نان ، پودر پنير پارمزان ، نمک و فلفل را نيز با هم مخلوط کنيد . چيلي ها را ابتدا به آرد سفيد آغشته کرده ، سپس در مخلوط تخم مرغ فرو کنيد در انتها با مخلوط خرده نان و پنير پرس کنيد و در روغن داغ سرخ کنيد . سوپ لوبیا و فلفل سبز مواد لازم : 240 گرم کالباس خرد شده - 1/2 1 پیمانه پیاز خرد شده - 1 حبه سیر خرد شده - 1 قوطی (840 گرمی) گوجه فرنگی خرد شده -3 پیمانه آب - 1 پیمانه کرفس خرد شده - 1 قوطی ( 210 گرمی) فلفل سبز خرد شده - 1 قاشق چای خوری سرکه - 2 قوطی ( 450 گرم ) لوبیا چشم بلبلی (آبکشی شده و له شده )- 4 پیمانه پنیر چیدر ریز خرد شده طرز تهیه : کالباس را داخل ماهی تابه ای بگذارید تا ترد شود و بعد از روی حرارت بردارید و پیاز و سیر را اضافه کنید و بعد روی حرارت به مدت 5 دقیقه بگذارید تا پخته شود سپس گوجه فرنگی و آب و کرفس و فلفل و سس فلفل قرمز و سرکه را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه بگذارید تا پخته شود سپس لوبیای چشم بلبلی و پنیر و کالباس را اضافه کنید تا پنیر کاملا" آب شود و سوپ کاملا" گرم شود . غذاهای اصلی مکزیکی رولت مرغ با نان ذرت مواد لازم براي 4 نفر: 2 پيمانه برنج پخته شده- 2 بسته ( 180 گرم ) مرغ پخته شده- 1 بطري ( 480 گرم ) سس ساج-1 پيمانه سالسا-1 قوطي ( 450 گرم ) لوبياي قرمز ( پخته شده و آبكشي كنيد ) اختياري -8 قرص نان ذرت -1 پيمانه ( 120 گرم ) پنير مكزيكي ( ريزخردشده ) طرز تهیه : فر را قبلا" تا 350 درجه f گرم كنيد . و قالب را چرب كنيد .برنج ��� مرغ ��� �� 1 پيمانه از سس ساج ��� سالسا ��� لوبياي قرمز را داخل ماهي تابه اي متوسط بريزيد و روي حرارت متوسط قراردهيد و گهگاهي هم بزنيد تا كاملا" گرم شوند و �� پيمانه از مخلوط آماده شده را روي نان ذرت بريزيد و بصورت رول در بياوريد و درزهاي نان را كاملا" بهم بچسبانيد و داخل قالبي كه چرب كرده ايد قراردهيد و باقيمانده مخلوط را هم بصورت رول دربياوريد و باقيمانده سس ساج را روي رولها بريزيد و روي آنها پنير بريزيد و داخل فر بمدت 10 تا 15 دقيقه بگذاريد تا پنير نرم شود . خوراک ذرت و لوبیای نمکی مواد لازم برای 9 نفر : 2 پیمانه ذزت منجمد - 1/2 پیمانه لوبیای سیاه آبکشی شده- 2 قاشق سوپ خوری روغن زیتون- 2 قاشق سوپ خوری فلفل قرمز- 1 حبه سیر ریز شده- 1 عدد فلفل کوچک جالاپلو - 1 قاشق سوپ خوری آب لیمو یا سرکه سیب - 1/2 قاشق چای خوری زیره سبز - 1/2 قاشق چای خوری نمک - 1/8 قاشق چای خوری فلفل سیاه - 1 قاشق سوپ خوری جعفری تازه خرد شده - طرز تهیه : ذرت و لوبیای سیاه و بقیه اجزا را در یک ظرف متوسط مخلوط کنیدبه جز جعفری متوتنید نمک را یک روز قبل هم به مواد بزنیدو بگذارید در دمای اتاق خنک شودو قبل از سرو جعفری را روی آن بریزیدو با مرغ یا نان ذرت مکزیکی سرو کنید . مرغ گوشتی مواد لازم برای 8 نفر : 1 قاشق سوپ خوری روغن گیاهی - 1 کیلو و 800 گرم مرغ تکه ای - 1 عدد سیب کاملا" خرد شده - 1 حبه سیر کاملا" خرد شده - 1 قاشق چای خوری نمک - 1 پیمانه آب مرغ - 3 قاشق سوپ خوری گرد فلفل - 2 تا 3 قاشق سوپ خوری کره خامه ای بادام زمینی - 2 قاشق سوپ خوری کاکائو - 8 پیمانه حبوبات پخته با برنج ( اختیاری)- 1/2 پیمانه جعفری تازه خرد شده - طرز تهیه : روغن را در یک ماهی تابه بزرگ روی حرارت (متوسط- بالا ) گرم کنید و مرغ را اضافه کنید و مرتب آن را برگردانید به مدت 4 تا 6 دقیقه یا تا زمانی که رنگ هر دو طرف آن قهوه ای شود سپس آن از داخل ماهی تابه بر دارید و پیاز و سیر را اضافه کنید و گهگاهی به هم بزنید به مدت 2 تا 3 دقیقه یا تا زمانی که ترد شوند و در نمک و آب مرغ و گرد فلفل و کره بادام زمینی و کاکائو مخلوط کنید و بگذارید تا به جوش آید سپس حرارت را روی (متوسط - پایین ) بگذارید سپس مرغ را اضافه کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید تا اینکه رنگ مرغ از حالت صورتی در آید سپس برنج و جعفری را در یک ظرف متوسط بریزید و با مرغ سرو کنید . تاکو مکزیکی مواد لازم خمير: آردذرت 150 گرم نمک 1/2 قاشق چایخوری آب ولرم 1/2 لیوان(120 میلی گرم)- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری مواد لازم داخل تاکو: گوشت چرخ کرده 250 گرم پیازخردشده 1 عدد سیر خردشده 1 حبه فلفل سبز تند خردشده 3 عدد کاهوخردشده 1/2 عدد گوجه فرنگی خردشده 2 عدد پنیر پارمزان رنده شده 4-3 قاشق غذاخوری روغن مایع به مقدارلازم ادویه مخصوص تاکو به مقدارلازم سس تند به مقدارلازم نمک وفلفل سیاه به مقدارلازم طرز تهیه خمير: در ظرفی آرد ذرت ، نمک وروغن مایع رامخلوط کرده، آب ولرم را اضافه نموده و با هم مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود. روی سطح صافی آردبپاشید و برای 4-3 دقیقه خمیر را ورز دهید تا زمانیکه نرم شود، سپس خمیررادرکیسه پلاستیکی قرارداده و 1 ساعت استراحت دهید.خمیررابه 12 گلوله کوچک تقسیم کنید. روی سطح صافی آرد بپاشید گلوله راروی دو تا نایلون با وردنه نازک به شکل دایره باز کنید (برای منظم شدن تاکو می توانید ازقالب فلزی استفاده کنید) و در روغن سرخ کرده و اواسط سرخ شدن از وسط تاکنید و به همان صورت نگه دارید تا حالت U بگیردو با هرموادی که تمایل داشتید پر کنید و سرو نمایید. طرز تهیه مواد داخل تاكو: درتابه کمی روغن مایع بریزید. پیازراکمی تفت دهید. گوشت رااضافه کرده وتفت دهیدتارنگ گوشت تغییرکند،سپس سریع سیر،ادویه ونمک وفلفل رااضافه نموده وتفت دهیدوکمی آب اضافه کنیدتاگوشت پخته شودوازمخلوط آماده شده همراه گوجه فرنگی ،کاهووپنیرپارمزان تاکوهاراپرکنیدوسرونمایید. دسر مکزیکی سالاد انبه مواد لازم برای 36 نفر : 3 عدد انبه ( گلابي خلال شده )-2 قاشق سوپ خوري آب ليموترش- �� قاشق چاي خوري نمك -1 بسته (240 گرم ) پنير خامه اي- 480 گرم خامه ترش -مقداركمي ادويه -2 پيمانه پنير چيدر ( خردشده )- 3 پيمانه گوجه فرنگي خردشده- 5 عدد پيازچه ( به قطعات كوچك خردشده )-�� پيمانه زيتون سياه ( خردشده ) طرز تهیه : انبه يا گلابي خردشده ��� را با آب ليمو ترش و نمك خوب با هم مخلوط كنيد . داخل ظرفي را كه مي خواهيد داخل آن سرو كنيد منتقل كنيد .پنير خامه اي را داخل مخلوط كم کم بريزيد و خوب بزنيد تا كاملا" صاف و كرم رنگ شوند . خامه ترش و ادويه را اضافه كنيد و خوب بهم بزنيد . اين مخلوط راروي انبه ها پخش كنيد . و بعد پنير چيدر ��� گوجه فرنگي ها ��� پيازچه و زيتون سياه را روي آنها بپاشيد . دسر موز مواد لازم برای 4 نفر: 420 گرم شيري كه بوسيله تبخير غليظ شده باشد-1 عدد موز ( به قطعات كوچك خردشده )-2 پيمانه توت فرنگي ( 480 گرم )-420 گرم شير شيرين غليظ شده طرز تهیه : شير شيرين ��� شير تبخير شده ��� موز ��� توت فرنگي ها را داخل مخلوط كن بريزيد تا اين مواد كاملا" صاف و يكدست شوند . دسر ذرت مکزیکی مواد لازم: ذرت یا بلال چند عدد بسته به تعداد نفرات مارگارین دو قاشق غذا خوری سس سفید چند قاشق آبلیمو به میزان دلخواه پنیر پیتزا به مقدار دلخواه قارچ به مقدار دلخواه پودر آویشن دو قاشق چای خوری فلفل سیاه یک سوم قاشق چای خوری نمک به میزان لازم چیپس خلالی براي تزئين طرز تهیه : پوست بلال ها رو جدا کنید و پرزها رو کاملاْ تمیز کنید . بلال رو در یک دست گرفته و با چاقو به شکل عمودی یک ردیف از بلال ها رو برش می زنيم. با انگشت شصت روی ردیف عمودی ِ بعدی فشار میدیم و به راحتی دونه های بلال رو جدا می کنیم.ذرت ها رو در بخارپز ریخته و بسته به نوع و جنس بلال ها صبر میکنیم تا دونه های ذرت کاملاْ مغز پخت بشن.در این فاصله کمی از پودر آویشن رو داخل سس مایونز ریخته و خوب هم میزنیم . نمک و فلفل و آبلیمو رو هم اضافه میکنیم و سس رو کنار میزاریم. قارچ ها رو ورقه اي خرد كنيد و بعد از پختن ذرتها بهش اضافه می کنیم و زمان میدیم تا قارچ ها هم مغز پخت بشه.مارگارین رو ریخته و ذرتها رو همراه با قارچ داخل ظرف میریزیم . پنیر پیتزا و سس رو همراه با پودر آویشن باقی مونده اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم تا مواد به خورد هم برن. بعد از بخارپز شدن ذرتها می تونید برای استفاده های بعدی اونها رو فریز کنید.دوستانی که بخارپز دم دست ندارند. یک ظرف روحی رو تا یک چهارم آب و چند قاشق آبلیمو پر کنند و یک سبد روحی که اندازه ی دهانه ی قابلمه باشه روی قابلمه قرار بدهند . ذرت ها رو داخل سبد ریخته و درب قابلمه رو روی سبد بگذارید و زمان بدید تا مواد بپزن. کیک مکزیکی مواد مورد نیاز : آرد ۳۰۰ گرم کره ۲۰۰ گرم پودر شکر ۲۰۰ گرم وانیل ۴/۱ قاشق چایخوری تخم مرغ ۴ عدد شیر ۲/۱ پیمانه بکینگ پودر ۱قاشق جایخوری کشمش ۱۵۰ گرم کرم وانیل یا کاسترد ۲۰۰ گرم نان میکادو ۲ ورق طرز تهیه : کره و پودر شکر را با هم مخلوط کنید و با همزن برقی بزنید تا سفید و سبک شود سپس وانیل رااضافه کنید و هم بزنید.زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و زرده ها را دانه دانه به مواد بالا اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن بزنید تا مخلوط شود. سپس شیر را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید. سفیدة تخم مرغ را در ظرفی جدا خوب بزنید تا فرم بگیرد و بعد به مواد بالا اضافه کنید. کشمش و بکینگ پودر را با آرد مخلوط شده کنید و سپس به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مایع یکدست شود. کف قالب ۳۵��۲۵ عمیق را چرب کنید و یک ورق نان میکادو را کف قالب قرار دهید و روی آن را با نیمی از کرم وانیل پوشش دهید مایع کیک را روی کرم وانیل پهن کنیدو باقیمانده کرم را روی تکه دوم نان میکادو بمالید و روی سطح کیک برگردانید و کمی با دست فشار دهید و سپس قالب را در فری که از قبل گرم کرده اید در دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید تا خوب بپزد. بعد از پخت قالب را از فر خارج کنید و پس از خنک شدن برش دهید. |
No comments:
Post a Comment