Tuesday, 22 November 2011

...:::Marshal-Modern:::... ~> Majalleye Ashpazi (11 - 90) <~



 

مارشال مدرن :: بزرگترین و جذابترین گروه اینترنتی ایران

 
 

رزرو : 09190872108

 
 
 

برای عضویت در بزرگترین گروه ایران اینجا کلیک کنید

 
 

 
 

 

 

     
   

 

 

امنیت فنی گروه مارشال مدرن بر عهده تیم ایرانویچ میباشد

  

 

بسمه تعالي

 

http://picture.marshalclub.org/Archive/2011/4/8/ashpazi.gif

 

                      شماره یازدهم سال 90   مجله آشپزی مارشال مدرن      دوشنبه  30 آبان ماه                  

 

 

 

 

http://marshal-modern.ir/Archive/23231.aspx

 

 

Shaghayegh

:

First Name

 

Balandari

:

Last Name

 

Email Sender

:

Position

 

Balandari @ ymail.com

:

Email Address

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

غذاهای مراکشی

 

 

عـادت هـای غـذایـی مـراکـشـی هـا

فرهنگ غذایی مراکش تحت تاثیر مهاجران و البته سال ها مستعمره بودن قرار گرفته است درنتیجه غذاهای عربی، ترکی و البته فرانسوی هم در این کشور رواج دارند. سفره غذایی مراکشی ها شامل طیف وسیعی از میوه های مدیترانه ای و البته انواع سبزی هاست. گوشت مصرفی آنها شامل گوشت ماهی، بره، مرغ، شتر و حتی خرگوش است. ۵ محصول محلی که در غذاهای مراکشی بسیار یافت می شوند لیموترش، زیتون، فلفل شیرین قرمز، بادام زمینی و بالاخره سیر هستند.

در عادت های غذایی مراکشی ها صبحانه یک وعده بسیار سبک محسوب می شود. درواقع مراکشی ها کمی نان با روغن زیتون یعنی نانی که به روغن زیتون آغشته شده یا کمی کرپ (نوعی کیک مراکشی) می خورند. مراکشی ها هیچ نانی را دور نمی ریزند و از تکه های اضافی نان هم استفاده می کنند.

وعده اصلی غذایی این کشور وعده ظهر یا همان به اصطلاح ناهار خودمان است که ترجیح می دهند در خانه آن را میل کنند. سفره ناهار می تواند یک غذای دریایی مثل ماهی، میگو یا خرچنگ همراه با سبزی های آبپز باشد. محبوب ترین غذای مراکشی ها نیز خورش هایی هستند که با مخلوطی از ادویه ها مانند فلفل قرمز و زیره تهیه می شوند. جالب است بدانید که مردم این کشور بعد از غذا حتما یک ظرف پر از میوه های محلی و چای به عنوان دسر می خورند.

وعده شام مراکشی ها به دلیل حجیم بودن وعده ناهار، مانند صبحانه بسیار سبک است. مثلا ممکن است یک سوپ سبک که جزء اصلی آن سیب زمینی و پیاز باشد، بخورند.

نوبت به دسر مراکشی رسید که شامل چای نعناع است که محبوب ترین نوشیدنی آنها محسوب می شود و با انواع کیک به مصرف می رسد. البته اگر تصمیم بگیرند فقط چای بنوشند، آن را با شکر می خورند.

 

 

 

 

پیش غذا: سالاد هویج پرتقال

 

http://marshal-modern.ir/Archive/24350.aspx

مواد لازم:

هویج, پرتقال, عرق بهار نارنج

طرز تهیه:

هویج ها را رنده کرده و یا خوب ریز کنید و درون کاسه بریزید. آب پرتقال را روی آن ریخته و شکر را به همراه عرق بهار نارنج و دارچین مخلوط کرده و روی سالاد بدهید.

 

 

خورش مرغ مراکشی


مـواد لازم (برای۴ نفر)

فیله مرغ  ۴۰۰ گرم   ۶۵۰ کیلوکالری

گوجه فرنگی های رنده شده   ۱ لیوان   ۲۵ کیلوکالری

نخودفرنگی تازه   ۱ لیوان   ۵۰ کیلوکالری

نخود   ۲ لیوان   ۲۰۰ کیلوکالری

سیر تازه   ۳ حبه   ۵ کیلوکالری

زیره   ۱ قاشق چایخوری   ۰ کیلوکالری

فلفل قرمز   ۴  ۱ قاشق چایخوری   ۰ کیلوکالری

دارچین   ۸  ۱ قاشق چایخوری  ۰ کیلوکالری

نمک   به مقدار لازم   ۰ کیلوکالری

طرز تهیه:

در یک قابلمه فیله های تکه تکه شده، گوجه فرنگی ، زیره، نمک، فلفل قرمز و دارچین را بریزید و بعد از مخلوط کردن روی حرارت ملایم بگذارید. سیر، نخودفرنگی و نخود (که از قبل پخته اید) را در ظرف دیگری بریزید و با هم مخلوط کنید. با فرو کردن چاقو در فیله ها مطمئن شوید که پخته اند. اگر پخته بودند، مخلوط ظرف دوم را به آنها اضافه کنید. درنهایت، تمام محتویات خورش را مدت نیم ساعت روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزند.

● مـقـدار کـالـری

این خورش ۹۳۰ کیلوکالری انرژی دارد و اگر آن را به ۴ قسمت تقسیم کنید، هر قسمت دارای ۲۳۰ کیلوکالری انرژی خواهد بود. البته خوردن نان با این غذا بر میزان کالری دریافتی اش می افزاید.

● فـیـلـه مـرغ؛ مـنـبـع پـروتـئـیـن

این منبع پروتئینی ۲ اسید آمینه ضروری به نام های گلوتامین و تریپتوفان دارد. گلوتامین منبع انرژی برای سلول های پوششی دستگاه گوارش و گلبول های سفید است و با تبدیل به گلوکز در بدن سطح قندخون را ثابت نگه می دارد و در ساختمان یک ناقل عصبی مهارکننده شرکت دارد، بنابراین گنجاندن فیله مرغ در برنامه غذایی هفتگی می تواند حداقل یک اقدام مناسب برای تقویت سیستم دفاعی بدن محسوب شود اما تریپتوفان پیش ساز سروتونین است که می تواند خواب آلودگی خفیفی ایجاد کند و بهبوددهنده حالت روانی فرد باشد و اشتها را کاهش دهد. پس با خوردن فیله مرغ به عنوان منبع تریپتوفان می توان به تولید هر چه بیشتر سروتونین در بدن کمک کرد. البته نباید فراموش کرد که هر ۳۰ گرم فیله مرغ یک واحد گوشت محسوب می شود و ۵۰ کیلوکالری انرژی دارد بنابراین با این تصور که فیله مرغ چربی ندارد و در گروه گوشت های سفید قرار می گیرد، نمی توانیم هر قدر که می خواهیم از آن بخوریم زیرا در این صورت افزایش وزن حتمی خواهد بود.

● سـیـر؛ مـنـبـع پـتـاسـیـم

این سبزی از منابع عالی پتاسیم است به همین دلیل خوردن آن به کسانی که فشارخون دارند، توصیه می شود. با خوردن سیر می توان سطح کلسترول بالای خون را پایین آورد زیرا در این سبزی ترکیبی به نام آلیسین وجود دارد که دریافتش سطح کلسترول خوب را بالا و سطح کلسترول بد را پایین می آورد، بنابراین عادت به مصرف سیر یک عادت غذایی ضدبیماری قلبی محسوب می شود. علاوه بر اینها، سیر از منابع روی است به همین دلیل خوردن آن به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می کند و مصرف مرتب آن به کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و به دفعات به بیماری های عفونی مبتلا می شوند، توصیه می شود. یادتان باشد که ۱۰۰ گرم از این سبزی ۹۸ کیلوکالری انرژی دارد.

● نـخـودفـرنـگـی؛ مـنـبـع انـرژی

نخودفرنگی از سبزی های نشاسته ای است به همین دلیل نباید در خوردن آن زیاده روی کرد زیرا باعث دریافت کالری مازاد بر نیاز می شود و چاقی را به دنبال خواهدداشت. جالب است بدانید که با خوردن ۱۰۰ گرم نخودفرنگی ۸۳ کیلوکالری انرژی دریافت می شود اما همین مقدار نخودفرنگی ۳۳۰ میلی گرم پتاسیم نیز دارد بنابراین گنجاندن آن در برنامه غذایی روزانه می تواند به کنترل فشارخون کمک کند. نخودفرنگی دارای فولات است بنابراین عادت به خوردن آن از بروز بیماری های قلبی نیز جلوگیری می کند زیرا بررسی ها نشان داده اند که کمبود فولات سطح ترکیبی به نام هموسیستئین را در خون بالا می برد که زمینه ساز بیماری های قلبی است.

 

 

ماکودا

http://marshal-modern.ir/Archive/2011/11/21/2ashpazi.jpg

مواد لازم:

 سیب زمینی 5 عدد متوسط و پخته شده

 پیاز کوچک ریز خرد شده

 1  2 ق.غ کره

 3 و یا 4 حبه سیر له شده

 1 . 1  2 ق.غ زیره سبز

 نمک . فلفل . زردچوبه به میزان لازم

 1  4 پسمانه گشنیز خرد شده

 3 عدد تخم مرغ

 آرد و روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:

سیب زمینی رو له کرده . یک عدد تخم مرغ را همراه با گشنیزها + نمک و فلفل و زردچوبه + سیر ها و پیازها به سیب زمینی اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم. به اندازه یک گردو گرد کرده و کمی پهن می کنیم در کف دست .  دو عدد تخم مرغ باقی مانده رو هم می زنیم و مخلوط بالا را یکی یکی اول به تخم مرغ می زنیم و بعد به آرد ... و در روغن داغ سرخش می کنیم.

 

 

خوراک سبزیجات مراکشی

http://marshal-modern.ir/Archive/24353.aspx

يكي از غذاهاي سنتي كشور مراكش، خوراك سبزيجات است كه با مخلوطي از انواع لوبيا و بادمجان و ديگر سبزيجات فصل طبخ مي‌شود.


مواد لازم براي 4نفر:
 لوبيا قرمز؛ نصف پيمانه يا 115 گرم (12ساعت در آب سرد خيسانده شود)
 لوبيا چيتي يا لوبيا چشم بلبلي؛ نصف پيمانه يا 115 گرم (12ساعت در آب سرد خيسانده شود)
 برگ بو؛ 2عدد
 كرفس؛ 2ساقه (هركدام به 4قسمت خرد شود)
 پياز؛ يك عدد (خلالي خرد شود)
 روغن زيتون؛ 5قاشق سوپ‌خوري
 بادمجان؛ يك عدد 350 گرمي (نگيني خرد شود)
 آب؛ دو و نيم پيمانه
 سير؛ 3حبه (له شود)
 فلفل سبز تازه تند؛ 2عدد (خرد شود)
 گوجه‌فرنگي رنده شده؛ 2قاشق سوپ‌خوري
 رب‌گوجه‌فرنگي؛ يك قاشق سوپ‌خوري
 پودر فلفل قرمز؛ نصف قاشق چاي‌خوري
 گوجه‌فرنگي؛ 2عدد بزرگ (خرد شده)
 آب مرغ؛ يك و يك چهارم پيمانه
 نعنا، گشنيز و جعفري تازه خرد شده؛ هر كدام يك قاشق سوپ‌خوري
 نمك و فلفل؛ به مقدار لازم

طرز تهیه:
لوبياها را بعد از خيساندن در آب، به صورت جداگانه در كاسه‌اي حاوي مقداري آب بريزيد و 10 تا 15 دقيقه روي اجاق‌گاز حرارت دهيد.
نكته: به آب، نمك اضافه نكنيد.قابلمه‌اي آماده كنيد و ساقه‌هاي خرد شده كرفس، برگ بو و لوبياهاي نيم‌پز شده را در آن بريزيد و پس از اضافه كردن دو و نيم پيمانه آب به آن، روي حرارت اجاق‌گاز قرار دهيد تا لوبياها كاملا بپزد. از سوي ديگر، 4 قاشق سوپ‌خوري از روغن را در تابه بزرگي بريزيد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا داغ شود، سپس بادمجان‌هاي خرد شده را اضافه كنيد و تفت دهيد تا تغيير رنگ پيدا كنند.  باقيمانده روغن را در قابلمه‌اي بريزيد و پياز خلالي‌شده را در آن، 4 تا 5 دقيقه تفت دهيد؛ سپس سير و فلفل سبز تند را اضافه كنيد و 5 تا 6 دقيقه ديگر حرارت دهيد. گوجه‌فرنگي رنده شده را به همراه پودر فلفل قرمز و رب‌ گوجه‌فرنگي به بادمجان سرخ شده اضافه كنيد و آن‌قدر حرارت دهيد تا بادمجان بپزد. حالا نوبت به اضافه كردن مخلوط لوبيا و كرفس همراه نمك، فلفل، آب مرغ و همچنين مخلوط سير داغ و پياز داغ و فلفل سبز به بادمجان و گوجه‌فرنگي داخل تابه مي ر سد. پس از اينكه همه مواد را با هم مخلوط كرديد، كمي صبر كنيد تا خوراك جا بيفتد، سپس سبزيجات خرد شده (نعنا، گشنيز و جعفري) را به خوراك بيفزاييد و پس از يكي دو دقيقه حرارت دادن، سرو كنيد.

 

 

خوراک گوشت

http://marshal-modern.ir/Archive/24354.aspx

گوشت آبگوشتی  1/5 کیلو
نخود آبگوشتی  200 گرم
روغن   4 قاشق غذاخوری
جعفری   20 گرم

 گشنیز  30 گرم
پیاز  1 عدد بزرگ

 سیر 1 حبه
کشمش سبز  150 گرم
فلفل قرمز و زیره سبز  هر کدام 1 قاشق مربا خوری

نمک به مقدار لازم

طرز تهیـه:.
ابتدا جعفری و گشنیز و سیر و پیاز را خرد می کنیم، سپس یک ماهی تابه برداشته و روغن داخل آن می ریزیم پس از داغ شدن روغن مواد خرد شده را اضافه می نماییم پس از آن فلفل قرمز، فلفل و زیره را به aمواد افزوده و همگی را به خوبی هم می زنیم حالا تکه های گوشت را داخل ماهی تابه ریخته و با مواد مخلوط می کنیم و بعد نخود را هم داخل مواد می ریزیم حالا داخل ماهی تابه آب ریخته و منتظر می مانیم تا مواد به خوبی پخته شوند قبل از سرو غذا کشمش را هم به ماهی تابه می افزاییم و بعد غذا را داخل ظرفی کشیده و با جعفری تزیین می نماییم.

 

 

 

 

چای مراکشی

 

http://marshal-modern.ir/Archive/24382.aspx

مواد لازم:
دارچین کوبیده نشده چند ساقه
برگ نعناع تازه چند شاخه و یا یک قاشق پودر نعناء
نبات چند تکه
همه ی مواد بستگی به تعداد نفرات داره


طرز تهیه :
همه ی مواد رو داخل قوری ریخته و آب جوش رو هم روش بریزید و روی کتری به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان بدید تا دم بکشه .
بهترین زمان وقتیه که نبات ها کاملاْ آب شده باشن و دارچین و نعناء به خورد آب رفته باشه.

 

 

 

سالاد میوه با سس مراکشی

http://marshal-modern.ir/Archive/24383.aspx

مواد لازم:

 

مواد لازم برای سس:

250 میلی لیتر آب

3 قاشق غذاخوری شکر

یک تکه کوچک چوب دارچین

2 قاشق غذاخوری آب لیمو

�� قاشق غذاخوری عرق بهار نارنج

مواد لازم برای تهیه سالاد :

مخلوط میوه، به قطعات مربع بریده شده

10 عدد برگ نعناع تازه، تکه شده

 

طرز تهیه:

 مواد سس را در یک شیرجوش ریخته و به جوش بیاورید. زیر شعله را کم کنید تا به مدت 5 دقیقه آرام، بخار کند. یک ساعت بگذارید تا سرد شود. سپس روی مخلوط میوه ها بدهید.

این دسر شیرین، نیروبخش و گرم با طعمی از دارچین است. میوه های رنگارنگ فصل، مانند انگور، طالبی، سیب، گلابی، موز به همراه سسی سرو می شوند که می توانید در صورت تمایل از یک هفته قبل آماده کرده و در یخچال نگهداری نمایید.

 

 

 

 

http://picture.marshalclub.org/Archive/16423.aspx

شقايق بالنـــدری

www.SHB.ir

سری 3 جلدی آشپزی سریع نوشته ی شقایق بالندری

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 
 

 

 
 

 
 

 
 
 

رزرو : 09190872108

 
 

 

 
 

 
 

 
 

Powered By Amir Hejvani - Marshal

All Rights Reserved By Marshal Modern Group

 


__._,_.___


~~~~~~~~~ marshal-Group-modern ~~~~~~~~~
~~~~~~> THE BIGGEST GROUP IN IRAN <~~~~~~
~~~~~ EXCLUSIVE GROUP BY AMIR HEJVANI ~~~~~
________________________________________________________

To Join marshal-Group-modern Click This Url:
http://www.marshalclub.org/join
________________________________________________________

http://www.marshalclub.org/join
  http://www.marshalclub.org/join
    http://www.marshalclub.org/join
      http://www.marshalclub.org/join
        http://www.marshalclub.org/join
          http://www.marshalclub.org/join
            http://www.marshalclub.org/join
              http://www.marshalclub.org/join
                http://www.marshalclub.org/join
http://www.marshalclub.org/join
  http://www.marshalclub.org/join
    http://www.marshalclub.org/join
      http://www.marshalclub.org/join
        http://www.marshalclub.org/join
          http://www.marshalclub.org/join
            http://www.marshalclub.org/join
              http://www.marshalclub.org/join
                http://www.marshalclub.org/join
http://www.marshalclub.org/join
  http://www.marshalclub.org/join
    http://www.marshalclub.org/join
      http://www.marshalclub.org/join
        http://www.marshalclub.org/join
          http://www.marshalclub.org/join
            http://www.marshalclub.org/join
              http://www.marshalclub.org/join
                http://www.marshalclub.org/join




Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

No comments:

Post a Comment