|  | |
|  | |
|
|  | |
| | |
|  | |
|
 |
| | |
| | بسمه تعالي  شماره پنجم سال 90 - مجله آشپزی مارشال مدرن - یکشنبه دوم مرداد ماه  تهیه غذاهای بخارپـــــز ماهی بخارپز  مواد لازم : فیله ماهی (ترجیحا بچه شیر) ۱۵۰ گرم پیاز کوچک ۲عدد یک عدد لیمو نصف فلفل دلمه رنگی ۱۰۰ گرم خیار شور ۱۰۰ گرم سبزی خوردن گوجه فرنگی ۱۰۰ گرم قارچ پودر پیاز و نمک و زعفران و در صورت تمایل فلفل طرز تهيه : ماهی را بعد از خشک کردن با دستمال در یک ظرف با یکی از پیازها که خلال باریک شده و نصف لیمو و کمی پودر پیاز و در صورت تمایل مقدار بسیار کمی پودر سیر به مدت یکساعت با در بسته نگه میداریم. سپس پیاز دوم را در یک ظرف چدنی یا تفلون خرد کرده و ماهی را از طرفی که پوست دارد روی آن قرار میدهیم سپس کمی نمک و پودر پیاز و کمی زعفران در صورت تمایل فلفل ترجیحا سیاه روی آن میپاشیم و در ظرف را گذاشته و با حرارت بسیار کم به حال خود میگذاریم تا رنگ پیازها تغییر کند و ماهی بپزد .سپس نصف دیگر لیمو را روی ماهی میریزیم وقارچ ها را کنار ظرف گذاشته و دوباره در ظرف را میگذاریم تا قارچ کمی نرم شود.در آخر ماهی و قارچ فوق العاده خوشمزه را در بشقاب میکشیم و با سبزیجات تازه و خوشرنگ و کم کالری تزیین میکنیم مرغ بخارپز  مواد لازم برای ۲ نفر : سینه مرغ ۱ عدد از وسط نصف شده كدو ۲ عدد كوچك مربع خرد شده گوجه فرنگی ۲ عدد كوچك مربع خرد شده فلفل دلمه ۲عدد كوچك مربع خرد شده پیازچه ۴ شاخه حلقه خرد شده طرز تهیه : ابتدا سینه مرغ را از وسط نصف میكنیم و آرام آن را میكوبیم تا پهن شود. با یك استكان آب و روغن زیتون مرغ را میگذاریم تا بپزد. یا بعد از بخارپز كردن مرغ روغن زیتون روی مرغ میمالیم. اما در كنار این سینه مرغ، سبزیجاتی كه بسیار مفید و مغذی است، كدو را ۱۰ دقیقه میپزیم مربعمربع میكنیم با بقیه سبزیجات و كمی روغن زیتون و خیلی كم فلفل و لیموی تازه مزهدار میكنیم و وقتی سینه مرغ پخته شود سبزیجات را روی سینه مرغ میریزیم. یكی از سالمترین دستورهای غذای برای آنهایی كه بیماری قلبی دارند. سالاد سبزیجات بخارپز  مواد لازم : لوبیا سبز خلال شده یک پیمانه هویج خلال شده یک پیمانه کنسرو ذرت نصف پیمانه نخود فرنگی نصف پیمانه کرفس خرد شده نصف پیمانه باقلا پوست شده وخلال شده نصف پیمانه کلم بروکلی یک پیمانه خرد شده طرز تهیه : ابتدا تمام مواد را غیر از کلم بروکلی بخار پز می کنیم وکلم بروکلی را جدا در ظرفی با مقداری نمک می جوشانیم .سپس مواد بخار پز شده را با ساقه های بروکلی آب پز شده مخلوط می کنیم و در ظرف سرو می کنیم . سیب زمینی ادویه ای بخارپزشده مدت زمان پخت : 17 دقیقه مواد لازم : گوجه قرمز 3 عدد متوسط آب لیمو تازه 1قاشق غذاخوری سیر له شده 1 حبه مرزنجوش خرد شده تازه 1 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده تازه 1 قاشق غذاخوری رزماری خردشده تازه 1قاشق چای خوری روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی طرز تهیه : در یک ظرف بخارپز مقدار آب و نمک بجوشانید سر ظرف را محکم ببندید گوجه ها را خوب بشوئید و آنها را تکه تکه کنید و در بخارپز بریزید و تا 10 دقیقه بپزید البته بستگی به سایز گوجه دارد. بقیه مواد را با هم مخلوط کرده و به آن اضافه کنید سپس مقداری چاشنی به آنها اضافه کنید . | تهیه دسر با غذاساز یخمک ترش و شیرین شاتوت و پرتقال  مواد لازم برای دو نفر : آب یک و یک چهارم پیمانه شکر نصف پیمانه شاتوت تازه یک و نیم پیمانه آب پرتقال یک پیمانه آب لیموی تازه 2 قاشق غذاخوری طرز تهیه در قابلمه کوچکی، یک پیمانه آب و کل شکر را با هم مخلوط کنید. مخلوط را ابتدا بجوشانید سپس با شعله کم به مدت 3 دقیقه یا تا زمانی که شکر حل شود آن را حرارت دهید در این میان مخلوط را هر چند وقت یک بار هم بزنید. شربت را از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود. شاتوت ها و یک چهارم مابقی آب را درون دستگاه غذاساز ریخته و به مدت 30 ثانیه آن ها را با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط را از درون صافی رد کنید تا تخم های آن جدا شود و مخلوط نرمی بدست آید. درون یک پارچ، شربت تهیه شده را با آب پرتقال و لیمو و پوره بدون تخم شاتوت بریزید و آن را با هم خوب مخلوط کنید. مخلوط آماده شده را درون دو ظرف یخ بریزید و به مدت شش ساعت یا بیشتر در فریزر قرار داده تا کاملا یخ بزنند. هنگام سرو یخمک، ظرف های مورد نظر و دستگاه غذاساز و همچنین تیغه آن را مدتی در فریزر قرار داده تا خنک شوند. مکعب های یخ زده را درون دستگاه غذاساز بریزید و مدت کوتاهی دستگاه را روشن کنید و آن ها مخلوط کنید. مخلوط را با قاشق درون ظرف های خنک شده بریزید و تا گرم نشده، آن ها را سرو کنید. منبع همشهری آنلاین | گزارش روزنامه ماين چي از غذاهاي ايراني  حتي در تهران پايتخت ايران که از تهاجم فرهنگ غرب جلوگيري به عمل ميآيد، به تازگي مغازههاي ��فست فود�� بسيار چشمگير شده است. در اين ميان، همچنين تابلوهاي مبهم و عجيب و غريب همانند ��مسعود دونالد�� به جاي ��مک دونالد�� و ��KFC�� به جاي��PFC�� ( کنتاکي- مرغ-سرخ شده) به چشم ميخورد.اما با اين حال، آرامش بر زندگي مردم ايران حکمفرماست و عاداتي که با عجله همبرگري را سرهم بندي کنند، هنوز که هنوز است در ايران ريشه ندوانيده است. ��آرامش غذايي�� و يا به عبارت ديگر وقت صرف کردن، چه در ساخت غذا و چه در تناول آن، همچنان در ايران رايج است.��آبگوشت�� نماينده اين نوع غذاها است که به شکل سنتي پخت ميشود. گوشت گوسفند، گوجهفرنگي، سيبزميني و نخود و لوبياي خيسخورده را به مدت 4 تا 5 ساعت بر روي گاز با شعله کم به شکل سوپ ميپزند. روايتي نقل ميشود مبني بر اينکه از قرن هفتم تاکنون که دين اسلام ظهور کرده است، آبگوشت در ايران تناول ميشود.اکثر مردم در ايران عادت ندارند که بيرون غذا بخورند. منوي اکثر رستورانهاي لوکس فقط کباب است. اما با اين حال، اکثر ��چايخانهها�� تقريبا شلوغ است. افراد در چايخانهها در حالي که قليان ميکشند و چاي ميخورند، از فضا به شکل ارزشمند براي گپ زدن بهره ميبرند.مردم با فراغت خاطر زمان خود را سپري مي کنند. شهروندان کمي نيستند که پس از غروب آفتاب به همراه خانواده يا دوستان در چايخانهها، 3 تا 4 ساعت با فراغ خاطر سپري ميکنند. آبگوشت که در واقع براي لذت بردن از اوقات فراغت است، بسيار مناسب براي چنين زماني ميباشد. من خبرنگار براي ديدن چايخانه به ��دهکده�� بزرگ ترين مغازه منطقه ... واقع در بخش شمال شهر تهران که اکثر چايخانهها در اين منطقه متمرکز شدهاند، رفتم. در زير سايه درختان در محوطه وسيع بيرون چايخانه، 800 تخت که بر روي آن فرش ايراني پهن شده بود، رديف شده بودند. زوجهاي جوان، خانوادهها به همراه بچههايشان و... اين تختها را اشغال کرده بودند. اين افراد در ابتدا گپ ميزدند و ميخنديدند و سپس به آرامي غذا خوردن را شروع ميکردند.ده دقيقه در حالي که بر روي فرش نشسته بوديم منتظر مانديم. آبگوشت که در ظرف کوچک فلزي ريخته شده بود و بسيار بسيار هم داغ بود، براي ما آوردند. آبگوشت در دو مرحله تناول ميشود. ابتدا تنها سوپ و چربي گوسفند را در داخل ظرفي ميريزند و سپس نان را قطعه قطعه کرده و به آن اضافه ميکنند، پس از نفوذ سوپ و چربي به داخل نان آن را ميخورند. به نظر ميرسد سوپ چربي که به داخل نان نفوذ کرده سرشار از انرژي است که جذب بدن ميشود.پس از اينکه از نان آغشته به سوپ چربي به خوبي لذت برديم، ديگر مواد آبگوشت از جمله نخود و لوبيا را به ظرف ديگري منتقل کرديم و آن قدر با ميله فلزي اين مواد را کوبيديم تا به شکل رب درآمد. سپس اين مواد را که در واقع مخلوطي از سيب زميني شيرين، نخود و لوبيا و عطر و طعم گوشت است، در لاي نان قرار ميدهند و ميخورند. البته چاشنيهايي مانند نمک، فلفل، زردچوبه و ليموترش هم به ميزان مناسب به شکلي که مزه ترشي آن احساس شود، به آن اضافه ميکنند. در حالي که نان داغ و آبگوشت را با خوشحالي تناول ميکرديم، سر فرصت به سبزيجات تازه هم دستبرد ميزديم. بدين ترتيب، از احساس خوبي که دوغ خنک و نسيم شامگاهي اوايل تابستان به ما داده بود، لذت ميبرديم. اما با اين حال، چرا مردم ايران تا اين حد آبگوشت را دوست دارند و ميخورند؟ اکثر افراد در پاسخ به اين پرسش تنها به ذکر اين نکته که ��از قديم چنين بوده است�� اکتفا ميکنند و بدين ترتيب، نتوانستم معماي دوست داشتن آبگوشت را حل کنم. حتي با گذشت نيمه شب که مغازهها بايد تعطيل شوند، هنوز چراغها خاموش نشده است و حدود 50 مشتري پس از شام هم مشغول صحبت کردن هستند. ايرانيان به جاي سرعت در کارها و افزايش کارايي، از پيش بردن و انجام آرام کارها لذت ميبرند براي اين کار در جامعه ايران دليل خاصي وجود دارد.چنان چه در چايخانههاي داخل شهر تهران آبگوشت تناول کنيد، مبلغ 40 تا 70 هزار ريال( حدود 320 ين) بايد پرداخت کنيد. ايران که حدود 4.5 برابر ژاپن مساحت دارد، از فرهنگ غذايي بسيار متنوع برخوردار است. در استان کرمان واقع در جنوب ايران به جاي گوشت گوسفند از گوشت بز و همچنين در استان سيستان و بلوچستان، که نزديک به دريا است، به جاي گوشت گوسفند از گوشت ماهي در آبگوشت استفاده ميشود. | شقايق بالنـــدری Balandari@ymail.com www.SHB.ir سری 3 جلدی آشپزی سریع نوشته ی شقایق بالندری | | |
|  | |
| | |
|
 |
|
|  | |
|
|  | |
| | |
|  | |
|  | |
|
Powered By Amir Hejvani - Marshal |
All Rights Reserved By Marshal Modern Group |
|
__._,_.___
~~~~~~~~~ Marshal-Group-Modern ~~~~~~~~
~~~~~~> THE BIGGEST GROUP IN IRAN <~~~~~~
~~~~~ EXCLUSIVE GROUP BY AMIR HEJVANI ~~~~~
________________________________________________________
To Join Marshal-Group-Modern Click This Url:
http://www.marshalclub.com/join
________________________________________________________
For More Information About Us:
www.marshalclub.com
________________________________________________________
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
http://www.marshalclub.com/join
__,_._,___
No comments:
Post a Comment