مواد لازم :
فیله ماهی (ترجیحا بچه شیر) ۱۵۰ گرم
پیاز کوچک ۲عدد
یک عدد لیمو
نصف فلفل دلمه رنگی
۱۰۰ گرم خیار شور
۱۰۰ گرم سبزی خوردن
گوجه فرنگی
۱۰۰ گرم قارچ
پودر پیاز و نمک و زعفران و در صورت تمایل فلفل
طرز تهيه :
ماهی را بعد از خشک کردن با دستمال در یک ظرف با یکی از پیازها که خلال باریک شده و نصف لیمو و کمی پودر پیاز و در صورت تمایل مقدار بسیار کمی پودر سیر به مدت یکساعت با در بسته نگه میداریم.
سپس پیاز دوم را در یک ظرف چدنی یا تفلون خرد کرده و ماهی را از طرفی که پوست دارد روی آن قرار میدهیم سپس کمی نمک و پودر پیاز و کمی زعفران در صورت تمایل فلفل ترجیحا سیاه روی آن میپاشیم و در ظرف را گذاشته و با حرارت بسیار کم به حال خود میگذاریم تا رنگ پیازها تغییر کند و ماهی بپزد .سپس نصف دیگر لیمو را روی ماهی میریزیم وقارچ ها را کنار ظرف گذاشته و دوباره در ظرف را میگذاریم تا قارچ کمی نرم شود.در آخر ماهی و قارچ فوق العاده خوشمزه را در بشقاب میکشیم و با سبزیجات تازه و خوشرنگ و کم کالری تزیین میکنیم
مرغ بخارپز
مواد لازم برای ۲ نفر :
سینه مرغ ۱ عدد از وسط نصف شده
كدو ۲ عدد كوچك مربع خرد شده
گوجه فرنگی ۲ عدد كوچك مربع خرد شده
فلفل دلمه ۲عدد كوچك مربع خرد شده
پیازچه ۴ شاخه حلقه خرد شده
طرز تهیه :
ابتدا سینه مرغ را از وسط نصف میكنیم و آرام آن را میكوبیم تا پهن شود. با یك استكان آب و روغن زیتون مرغ را میگذاریم تا بپزد. یا بعد از بخارپز كردن مرغ روغن زیتون روی مرغ میمالیم. اما در كنار این سینه مرغ، سبزیجاتی كه بسیار مفید و مغذی است، كدو را ۱۰ دقیقه میپزیم مربعمربع میكنیم با بقیه سبزیجات و كمی روغن زیتون و خیلی كم فلفل و لیموی تازه مزهدار میكنیم و وقتی سینه مرغ پخته شود سبزیجات را روی سینه مرغ میریزیم. یكی از سالمترین دستورهای غذای برای آنهایی كه بیماری قلبی دارند.
سالاد سبزیجات بخارپز
مواد لازم :
لوبیا سبز خلال شده یک پیمانه
هویج خلال شده یک پیمانه
کنسرو ذرت نصف پیمانه
نخود فرنگی نصف پیمانه
کرفس خرد شده نصف پیمانه
باقلا پوست شده وخلال شده نصف پیمانه
کلم بروکلی یک پیمانه خرد شده
طرز تهیه :
ابتدا تمام مواد را غیر از کلم بروکلی بخار پز می کنیم وکلم
بروکلی را جدا در ظرفی با مقداری نمک می جوشانیم .سپس
مواد بخار پز شده را با ساقه های بروکلی آب پز شده مخلوط
می کنیم و در ظرف سرو می کنیم .
سیب زمینی ادویه ای بخارپزشده
مدت زمان پخت : 17 دقیقه
مواد لازم :
گوجه قرمز 3 عدد متوسط
آب لیمو تازه 1قاشق غذاخوری
سیر له شده 1 حبه
مرزنجوش خرد شده تازه 1 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده تازه 1 قاشق غذاخوری
رزماری خردشده تازه 1قاشق چای خوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
طرز تهیه :
در یک ظرف بخارپز مقدار آب و نمک بجوشانید سر ظرف را محکم ببندید گوجه ها را خوب بشوئید و آنها را تکه تکه کنید و در بخارپز بریزید و تا 10 دقیقه بپزید البته بستگی به سایز گوجه دارد. بقیه مواد را با هم مخلوط کرده و به آن اضافه کنید سپس مقداری چاشنی به آنها اضافه کنید .
No comments:
Post a Comment